Malteserordenes nøglehul
Nøglehullet i Malteserordenens priorat er nok det mest berømte ved bygningen. Kigger man gennem nøglehullet ser man Peters kirkens kuppel i det fjerne omgivet af cypresserne i Malteserordenens have.

Nøglehullet i Malteserordenens priorat er nok det mest berømte ved bygningen. Kigger man gennem nøglehullet ser man Peters kirkens kuppel i det fjerne omgivet af cypresserne i Malteserordenens have.
Malteserordenens priorat ligger på Aventiner højen på Malteserriddernes plads. Omkring pladsen ligger flere af malteserriddernes paladser og templer. Der er ikke adgang til nogen af bygningerne. På den nordlige side af pladsen ligger villaen med det berømte nøglehul.
Yasunuki Jinja templet er bygget i 1869 for at mindes alle sjælene efter soldater som er døde i krigstjeneste for den japanske kejser. Templets sjælebog indeholder navne og fødselsdato og -sted for mere end 2 millioner japanere som er døde i krigstjeneste for Japan. Dette inkluderer krigsforbrydere fra 2. verdenskrig. Det er et shinto tempel og ifølge shinto så har sjælene af de afdøde permanent ophold i templet.
Templet har flere gange været anledning til kontroverser med Japans nabolande når højtstående politikere har aflagt besøg i templet, idet adskillige krigsforbrydere fra 2. verdenskrig er opført i sjælebogen.
Man ser mange søløver ligge og slappe af på strandene ved Galapagos øerne. Af og til kan man også komme ud at svømme med dem, de er nysgerrige og kommer ofte hen til snorklere. De bevæger sig hurtigt i vandet, så det er svært at få taget et ordentligt billede af dem.
Monumento a Vittorio Emaluelle II er formentligt verdens største marmor monument. Det stod færdigt i 1935. Det blev skabt for at markere at Pave staten havde tabt slaget om Rom og at Italien dermed var forenent under Vittorio Emanuelle II, som var den første konge, som regerede over hele Italien.
Monumentet indeholder blandt andet den ukendte soldats grav, som ligger lige ovenfor den store trappe midt i billedet. Graven ligger foran statuen med den gyldne baggrund. Der brænder en evig flamme ved graven.
Villa Borghese er et større parkområde tæt ved det centrale Rom. Parken er inspireret af engelske park anlæg og den indeholder flere interessante bygninger og et par museer. Da parken ligger på en bakketop, er der en glimrende udsigt over det centrale Rom fra den sydlige ende af parken. Den første park blev anlagt på stedet i 1605, men der er ændret og tilføjet utallige gange siden det.
På billedet ses det græske Æskulaps tempel som er tilføjet i 1800-tallet. Det er kun til pynt - det har aldrig været benyttet som tempel.
Mange steder i det gamle Rom er der kælet for detaljerne og bygningerne og de nuværende ejere og beboere gør meget for at holde dem i den ånd de blev skabt. Billedet er taget ind gennem en port i en ganske almindelig bygning, som jeg vandrede forbi i Rom.
Trafikken i Rom kan være forfærdelig, men der er heldigvis også mange hyggelige og charmerende gader, som ikke er så befærdede og som heller ikke vrimler med turister. Via Giulia er en af dem. Vejen blev bestilt af Pave Julius II i 1500-tallet, hvor han ønskede en ny vej op til Peters kirken. Tanken var at Pave statens vigtigste institutioner skulle ligge her. Vejen løber parallelt med Tiberen i ca. 1 kilometers længde. Den er snorlige, hvilket var usædvanligt på det tidspunkt. Der ligger flere paladser langs gaden og selv om den ikke har Rom's største seværdigheder er det værd at tage en rolig slentre tur op gennem den brostensbelagte gade.
På mange af de ældre bygninger i Rom er der gjort meget ud af detaljerne og de bliver i mange tilfælde også vedligeholdt godt. Som dette hushjørne, hvor engle holder et billede af jomfru Maria.
Trevi fontænen står hvor tre veje (tre vie) mødes. Det er den største barok fontæne i Rom. Den første fontæne på stedet blev bygget i 1453 for enden af en aquadukt, som førte vand ind til Rom. Det var en tradition fra romerriget at bygge fortæner for enden af aquadukter. Efterfølgende paver fandt dog den oprindelige fortæne alt for lille og udramatisk og efter flere arkitekt konkurrencer blev det nuværende design af Giuseppe Pannini valgt.
Trevi fontænen og den lille plads omkring den er overrendt af turister, så det er ikke synderligt afslappende at se Trevi fontænen. Hvis man smider en mønt i bassinet foran fontænen vil man ifølge lengenden komme tilbage til Rom. Det har grebet så meget om sig, så der smides mønter for omkring 3.000 euro i bassinet hver dag! Pengene indsamles og benyttes til velgørende formål.